Thursday, February 18, 2010

Kõrvitsa kook


Vahepeal olen siis katsetanud 2-el korral kõrvitsapüreega küpsetist.

Retsept siis järgnev:

120g võid

1,5 dl suhkurt

1 apelsini koor

3 muna

2,5 dl kõrvitsapüreed

5 dl jahu

2 tl küpsetuspulbrit


Või ja suhkur tuleb vahule hõõruda. Lisa riivitud apelsiini koor. Lisa 1 muna ja 2 munakollast. Lisa jahu koos küpsetuspulbriga ja kõrvitsapüree. Vahusta 2 munavalget ja lisa tasakesi segades taignasse. Küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit.


Esimene kord tuli väga hea ja mahlane. Kaarel sõi ja vanaema isegi kiitis. Teine kord oli kõrvitsapüree rohkem vesine ja tegelt päris püreed läks sisse vist ainult 1 dl jagu ja kook tuli kuivem. Seega, mida rohkem kõrvitsat seda parem.

No comments:

Post a Comment