Tuesday, February 23, 2010

Hõrk šokolaadi kook

Miia sai siis pühapäeval 7 kuuseks ja meil oli suur perekondlik lõuna :) Vanaema ja vanavanaema olid külas.
Põhitoiduks oli sealiha ahjujuurviljadega.
Ja magustoiduks sokolaadi kook.

200g šokolaadi
200g võid
3 dl suhkurt
4 muna
1 sl jahu
peotäis vaarikaid

Sulata või ja šokolaad veevannis. Lisa suhkur ja lase jahtuda. Lisa munad üks haaval ja jahu. 1/3 taignast valada vormi ja peale kalla vaarikad. Ülejäänud tainas peale valada ja 200 kraadi juures 25 minutit küpsetada. Kook peaks jääma pealt krõbe ja seest pehme.

Kommentaar:
Kuna panin tavalist šokolaadi, mitte tumedat ja mõru, siis panin ainult 2 dl suhkurt. Piisavalt magus sai. Vaarikaid oleks võinud rohkem ollagi. Küpsetasin isegi 5 mintsa rohkem. Pm jäi seest pehme küll, pealt eriti krõbedaks ei läinud. Hakkas pigem kõrbema. Alguses oli õhulisem, kuid jahtudes vajus alla. Maitse oli hea ja meie perejaoks isegi natuke liiga rammus ja magus :D Kuid maitses hästi. Peab veel harjutama.

No comments:

Post a Comment