Vahepeal olen siis katsetanud 2-el korral kõrvitsapüreega küpsetist.
Retsept siis järgnev:
120g võid
1,5 dl suhkurt
1 apelsini koor
3 muna
2,5 dl kõrvitsapüreed
5 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
Või ja suhkur tuleb vahule hõõruda. Lisa riivitud apelsiini koor. Lisa 1 muna ja 2 munakollast. Lisa jahu koos küpsetuspulbriga ja kõrvitsapüree. Vahusta 2 munavalget ja lisa tasakesi segades taignasse. Küpseta 175 kraadi juures 50-60 minutit.
Esimene kord tuli väga hea ja mahlane. Kaarel sõi ja vanaema isegi kiitis. Teine kord oli kõrvitsapüree rohkem vesine ja tegelt päris püreed läks sisse vist ainult 1 dl jagu ja kook tuli kuivem. Seega, mida rohkem kõrvitsat seda parem.
No comments:
Post a Comment