Vahepealsed asjad siis vaja kirja panna.
Järgmisel päeval peale eelmist keeksi küpsetust tegin kohe uue keeksi- ema tuli külla ja eelmine sai kuidagikole ruttu otsa.
Igatahes panin 4 muna ( eelmine kord tegin 3-ga) ja lisasin ka teelusikast natuke vähem küpsetuspulbrit. Keeksi oli kohe rohkem :)
Laupäeval oli Kadrioru pargis Tule ja jää pidu ja vanaema ja minu ema olid siin ja ma tegin ekspromt kiire vaarika koogi.
Retsept oli küll kirsi-sidruni koogi nime alla, kuid mul oli külmikus on veel hulgi külmutatud vaarikaid, seega seekord oli kook vaarikatega.
Järgmisel päeval peale eelmist keeksi küpsetust tegin kohe uue keeksi- ema tuli külla ja eelmine sai kuidagikole ruttu otsa.
Igatahes panin 4 muna ( eelmine kord tegin 3-ga) ja lisasin ka teelusikast natuke vähem küpsetuspulbrit. Keeksi oli kohe rohkem :)
Laupäeval oli Kadrioru pargis Tule ja jää pidu ja vanaema ja minu ema olid siin ja ma tegin ekspromt kiire vaarika koogi.
Retsept oli küll kirsi-sidruni koogi nime alla, kuid mul oli külmikus on veel hulgi külmutatud vaarikaid, seega seekord oli kook vaarikatega.
Põhi:
3 dl jahu
150 g võid
2 sl suhkurt
soola
Kate:
1,5 dl hapukoort
1 dl suhkurt
3 muna
1/2 sidruni mahl
Sisu:
karbitäis külmutatud vaarikaid.
Haki jahu ja või, lisa suhkur ja sool. Lahtikäivasse koogivormi ja 200 kraadi juures 15-20 mintsa. Katteks segada hapukoor, suhkur, munad ja sidrunimahl.
Marjad valasin eelküpsetatud põhjale ja katte kallasin peale ( Raamatu retseptis oli teistpidi)
Kõpsetada 180 kraadi juures 30 minutit.
Mulle maitses- hea- ei olnud liiga magus. Vanaema arvates oli liiga hapu. Ise oleksin isegi veel hapumat eelistanud.
Eile ( esmaspäeval) oli tohutu magusa isu peal ja tegin jälle kama- iirise palle.
150 g iiriseid
75 g võid
pool pakki kamapalle
Või ja iiris sulatada ühtlaseks massiks ja kama pallid juurde segada. Natuke seista lasta ja tõsta muffini vormidesse. Sellest kogusest saab täpselt ühe panni täie.
No comments:
Post a Comment