Wednesday, February 24, 2010

Vabariigi aastapäev koos seene rulli, tuunikala suupistete, juustu küpsiste ja cannelé koogikestega

Selline sai siis lõpuks Vabariigi aastapäeva toidu menüü meie kodus.
Soojaks söögiks sõime seenerulli.
3 muna
1 tl soola
näpuotsatäis suhkurt
3 dl piima
3 dl jahu

Täidis:
500 g seeni
120 g suitsupeekonit
1 suurem sibul
3 sl hapukoort
must pipar

Peale:
100g riivitud juustu

Klopi munad koos soola ja suhkruga. Lisa piim ja jahu. Vala ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Lõika seened, sink ja sibulad tükideks. Prae sibulad pannil ja lisa seened ja sink - kuumuta veel natuke. Lisa hapukoor ja maitsesta pipraga.
Tõsta põhi ahjust ja kata seguga. Peale pane ka natuke juustu. Keera kõpsetuspaberiga kaasa aidates rulli ja peale puista ülejäänud juust. Küpseta ahjus veel 10-15 minutit.

Kasutasin 250 g sampinjone ja pizza katte ( poes müüakse vorsti-singi segu) paki. Taigen küpses üle panni ja keskelt kerkis ka veel ülesse :) pm taigna uputus oli ahjus.
Aga väga hea ja maitses kõigile. Isegi Kaarel sõi seeni.

Edasi oli siis tuunikala suupiste.

Keedutainas:
1,5 dl vett
50 g võid
0,25 tl soola
1,5 dl jahu

Mõõda kastrulisse vesi, või ja sool, kuumuta keemiseni ning tõsta pliidilt. Lisa jahu , sega korralikult läbi ja pane uuesti tulele. Kuumuta segades kuni tainas lööb anuma küljest lahti. Lase pisut jahtuda ning klopi ükshaaval hulka munad. Pritsi küpsetusplaadile ja kõpseta 220 kraadi juures 10-15 minutit. Seejärel alanda temperatuuri 200 kraadini ja küpseta veel 10-15 minutit. Kõpsetamise lõpupoole keera kuumus maha. Lase jahtuda avatud uksega ahjus.

Minul läks tainas ilma teistkordse kuumutamiseta juba anuma küljest lahti. Vea tegin sellega, et tegin liiga pisikesed koogikesed. neid ei andnud täita.

Katte panime peale ja see oli natuke hapukas aga täiteks võib panna kõike.

Siis tegin veel õhukesi juustukõpsiseid, kuna jäi alles 2 muna valget.

2 munavalget
100g riivitud juustu
2 sl jahu

Vahusta munad ja sega kõik ained omavahel kokku. Küpseta 180 kraadi juures 12 minutit. Lase ahjus jahtuda.

Cannelé koogikesed.
Jevgenia kunagi saatis retsepti lingid ja.... no tekkis isu.

5 dl piima
25 g võid
125 g jahu
225 g suhkurt
2 tervet muna ja 2 muna kollast
2 tl vanilje suhkurt
1sl rummi

Suhkur, munad ja jahu kloppida ühtlaseks. Piim ja või kuumutada keemiseni. Vala piima-või segu muna segule hoolega segades. Lisa vaniljesuhkur. lase jahtuda ja lisa rumm. Pane 12-24 tunniks külmikusse. Sega. Täida 3/4 osas vormid ja kõpseta 200 kraadi juures 40-60 minutit- kuni pealt on tume pruunid.

Taigen oli supper vedel ja tekita skahtlusi. Kõpsetasin muffini vormides ja tegin arvatavasti vea sellega et panin ka paber vormid sisse. Jäid kinni ja lahti on väga raske saada. Väga huvitavad koogid, kuid samas tõesti väga head. Proovin kindlasti veel neid teha.

No comments:

Post a Comment